Click Here

Followers

BLOG

Alert (14) Announcment (15) Blogger (8) Cerita Lawak (25) events (2) Fakta Number (16) Girls (4) Gosip (2) Huhu (6) Info (23) Internet n komputer (14) Kids (3) On Cinta (13) Pengetahuan Am (12) Renungan (59) Solat (7) Tips (16)

Happy Bithday Nik Mohd Asyraf Nik Yahya @ Bro Acab...

Selamat hari Lahir...para-para ternakan juga turut tidak ketinggalan mengucapkan selamat hari lahir..hikhik

ala2 cowboy g2..hikhikhik tetap hensem n sporting boy..hehehe

aaaaa.....apekan....bro asyraf kah ini? comey2..


Allah selamatkan kamu 2x....
Allah selamatkan Bro Nik Asyraf.....
Allah selamatkan kamu.....

Hepi Bestday to 2...
U born in the zooo...
Like monkey n kangaroo...
Hepi bestday to u.....

hehehe...selamat hari lahir kepada bro asyraf yang ke 24 tahun pada hari ini..
semoga kamu dipanjangkan umur n dimurahkan rezeki...Amin.......

Assalamulaikum semua

watashi wa Kurosaki Ihigo85,
Douzo yoroshiku...

Deal BbQ (tiada talian hayat)

Assalamualaikum.. diatas penilaian dan pertimbangan cadangan dan pendapat smua.. So of that.. hehe

Acara : AGM Bbd4 + BbQ1
Hari : Sabtu
Masa : 8.00pm-12pm
Tarikh : 1 November 2008
Tempat : Padang Golf..
Bayaran : RM10
Menu : Ayam Terbakar, Bihun DiGoreng, Hot Dog Menyelerakan, Kerang Bakar Berempah, Air Merah "O' Beng.


Jika korang de sebarang cadangan sila kemukakan secepat mungkin..

Mech-X Group

kami krang ni d TF...tengah berdiskusi..

BDD BBQ...

Assalamualaikum.. Susah btol nak deal tok bbQ day ni ek..

(Cadangan 1)

Day : Khamis
Date : 30 Oktober 2008
Time : 9pm -12am
Venue : Tasik Uthm..

Aku kira tu masa dan keadaan yang paling sesuai untuk masa ni ..
Ptg tu kita baru lepas present pembuatan kan .. Jd smua da Free le..
Tujuan buat kat Dalam Uthm adalah, nanti kita boleh ajak lecture join sama..


(Cadangan 2)

Day : Jumaat
Date : 31 Oktober 2008
Time : 9am-4pm
Venue : Air Terjun Bekok..


Bayaran : RM10 (Wang lebihan akan dikembalikan)

ok la..
Diharap korang bagi respond untuk majlis..
Taip kat komen di bawah.. Sebarang pendapat dan kritikan diperlukan..
tQ...

Jemputan Majlis Perkahwinan ShafiQ

Ni le butir-butir perihal majlis perkahwinan shafiQ..

date : 9/11/2008
: Ahad...
venue : pontian, Johor.

Makanan yang disediakan dijamin menyelerakan lagi melazatkan..
sampai menjilat pinggan WoOOo..

Rumah Terbuka Hari Raya Aina..

Jika anda mempunyai kelapangan pada ahad ini.. pastikan anda tidak melepaskan peluang untuk hadir ke rumah terbuka hari raya aina.. bertempat di Melaka..

Untuk makluman lebih lanjut.. Hubungi Jirun @ Aina sendiri..

Semua dijemput hadir ke rumah aina..

Rahsia Bola Putih

Bermula ceritanya ada seorang anak lelaki tunggal
yang kematian ibu
selepas
Dia dilahirkan. Selepas itu bapanya menjadi terlalu
workaholic dan
tak
Kahwin2 lagi. Tapi si anak baik hati dan lemah
lembut walaupun
cuma
tinggal bersama pengasuh je.

Lepas Tadika, sementara member2 lain
dah ada basikal, dia masih berjalan
kaki.

Pengasuhnya mengadu kepada
bapanya. 'Tuan, tak kesian ke dgn anak tuan? Dia
Tak ada basikal...apa tuan
tak segan?'

Lantas...... si bapa memanggil si anak, ditawarkan
beskal
yang macam mana
dan si
anak cuma bagitau,

'Tak payah susah2 la
papa, belikan je saya bola itam dan bola putih ..'

Hek eleh takkan
macamtu kot? Bingung si bapa. 'Kenapa bola itam dan
putih?'

'Tak
perlulah saya terangkan kenapa. Kalau papa ada duit,
belikan
itu
je.'

Bila ingatkan si anak tak pernah meminta2, so
bapanya terima
je. maka
dibelikanlah anaknya itu basikal model terbaru dan
terkini masa tu,
yang
paling
canggih, ditambah dgn bola hitam dan bola putih.

Masa
berlaluâ⧬¦

kemudian si anak masuk Sek.Rendah. Lepas itu musim
kasut roda.
Sekian lama
si pengasuh perhatikan, budak tu tak pernah minta
bapanya
membelikan kasut
roda untuknya. Tiap2 petang dia cuma duduk2 je.
Basikalnya
disimpan di dlm
stor..

Maka Si Pengasuhnya menyatakan pendapatnya lagi
kepada si bapa.

Kemudian si bapa memanggil anaknya lagi. 'anakku,
kamu
tak nak dibelikan
kasut roda
macam kawan2 kamu? Apsal tak bagitau kat
Papa?. No problem setakat beli
kasut roda je...'.

Si anak
menjawab,'Tak perlulah papa, bola hitam dan bola
putih saya
dah
rosak..
Kalau boleh papa beli lagi k..tak payah lah beli
kasut
roda.

Lagipun ianya jauh lebih murah berbanding kasut
roda, kan
papa?'

Si bapa geram . walaubagaimanapun, si bapa tetap
belikan anaknya
kasut
roda, ditambah bola hitam dan
bola putih.

Selang beberapa
tahun, si anak masuk Sek.Men. Cerita sama berulang.

Sekarang kawan2nya
main permainan lain- main roller blade. musim
rollerblade melanda
kwasan tempat tinggal nya.
Trend baru....

Sementara tu, budak lelaki
tersebut masih setia dengan kasut rodanya. Lepas
bapanya
pulang dari luar
negeri dan terlihat anaknya yang masih pakai kasut
roda,
si
bapa jadi malu
sangat2. Teruk betul, rumah macam pusat beli belah,
syarikat
banyak,
keluar
negeri lagi tu......Tapi anak lelakinya ketinggalan
zaman.
Keesokkan
harinya, dalam bilik
anaknya sudah ada sepasang roller blade
baru bersama secebis nota: 'Biar
kamu tak
malu'.

Pada malamnya,
terdapat secebis nota balasan di ruang kerja si
bapa. Nota
tersebut berbunyi:
'Papa, Kenapa tak belikan
bola hitam dan bola putih? Saya lebih sukakan
nya.'

'Haaah,, si bapa mengeluh serta bingung selepas
membaca nota itu.
Apalah
istimewanya
bola itam dan bola putih!!?

Keesokkan hari dan
seterusnya lagi si bapa berkali2 ditinggalkan nota
sebegitu...hingga
dia
tak tahan dan terus membelikan anak lelaki nya bola
hitam dan bola
putih
untuk
kesekian kalinya.

Benar, setelah mendapat bola hitam & bola
putih tu, si anak tidak lagi
mendesak bapanya.. Secebis nota juga
ditinggalkan di ruang kerja si bapa..
'trima kasih byk2 papa kerana belikan
saya bola hitam dan bola putih'

Masa berlalu....

Ketika di Sek
Men, yang jaraknya agak jauh, si anak masih
berulang-alik
dengan bas,
member2nya sudah ada yang membawa motor dan kereta
ke sekolah.
Suatu hari,
ketika bapanya ada di rumah, si anak dihantar pulang
oleh
membernya dengan
motor Harley Davidson color biru laut. Si bapa
menjadi
sangat
malu.
Anaknya bukan 4, bukan 3,...2 pun tidak.

Itulah satu-satunya anaknya.
Itupun tidak dibelikan motor untuk kesenangan
anaknya! Maka
ditawarkan
Anaknya untuk dia membeli sebuah motorsikal. Si anak
menolak
tawaran
ayahnya dengan alasan motor kurang
praktis, lagipun si anak cuma
inginkan bola hitam & bola putih sahaja! Si
bapa
tidak dapat menerima
penolakan itu. Kerana anaknya dah beso panjang,
boleh
berbincang.
Akhirnya
tercetus keputusan dimana si anak dibelikan
motorsikal, ditambah
pula dgn
bola hitam dan
bola putih semestinya!! .

Tetapi si bapa masih kesal...
Kesal kerana sudah beberapa tahun dia belikan
anak lelakinya bola hitam &
bola putih tetapi tidak tahu kenapa anaknya
begitu memerlukan sebiji bola
hitam & sebiji bola putih! Dan Si anak pula
tak pernah bagitahu kenapa
dan mengapa dia amat memerlukan bola hitam &
bola putih..

Sehingga
tibalah masa untuk anaknya melanjutkan pelajaran ke
Universiti.
Kerana
gembira dan bangga anaknya dapat masuk Universiti,
si anak
dihadiahkan oleh
si bapa sebuah kereta
Ferrari keluaran terbaru.

Akan tetapi, sehingga
beberapa bulan si anak masih lagi menaiki motoooor
je.

Sehingga
aweknya juga turut bingung- kan ke dia ada ferrari?
kenapa naik
motoooooor
jeeeee.
Bila ditanya, maka dijawab budak lelaki tersebut:
abis bapanya tak
belikan
bola hitam bola putih. Tak
faham perasaan anak
sendiri!

Suatu hari si anak mengajak aweknya makan malam
bersama dgn
bapanya. So,
selepas makan malam tersebut si awek mengambil
kesempatan untuk
bertanya
kpd si bapa, kenapa pak cik
tak belikan bola hitam bola
putih?

Si bapa terkedu kerana dia sebenarnya sensitif
dengan bola2
tu..huh..sampai
awek anak aku pun
tanya..bila si bapa menanyakan si awek
semula kenapa soalan tu yang di
tanya?. Si
awek pun bagitau, anak
lelakinya tidak akan sekali kali menyentuh
Ferrarinya selagi tidak diberi
bola hitam & bola putih!!

Si bapa bingung, di ruang bilik anaknya
sudah begitu banyak bola hitam &
bola putih.
Nak buat apa lagii...,
fikir si Papa. Tapi demi memelihara imejnya di
hadapan aw ek
anakmya itu,
maka esoknya sudah ada bola hitam & bola putih buat
anaknya.

Suatu
hari si anak membawa aweknya ke tempat
peranginan yang berbukit
bukau
menaiki Ferrari untuk brsiar2. Yelah,
anak muda kan , ketika tenang memandu
si anak dicium aweknya dan dia jadi
gelabah
dan terus accident!!! Mereka
segera dikejarkan ke hospital dan si bapa juga
dimaklum
oleh pihak polis
tentang perkara tersebut. Keduanya cedera parah
kerana
mereka tidak memakai
seatbelt, si
awek mati dalam perjalanan ke hospital dan si anak
tenat.

Si bapa tiba di Hospital..'macammana doktor, anak
saya?'

Doktor (dengan simpati dan penuh duka cita) :'Maaf
Encik, kami
telah
berusaha sedaya upaya.. tetapi terserah kepada
Nya... sebaiknya
Encik
manfaatkanlah waktu2 terakhir bersama anak encik..'

Perlahan si
bapa masuk, mendekati anaknya.

'Papa, maafkan saya..tidak berhati hati
semasa memandu..' si anak juga
menangis
kerana aweknya tak dapat
diselamatkan. Si bapa cuba menenangkan
dia...akrablah dua
manusia itu
beberapa saat. sehingga si bapa beranggapan ini
adalah saat
pertemuan
terakhir antara dia dan anak lelakinya...
Dia teringat kembali persoalan yang
selama ini sering bermain di benaknya
dan keinginannya untuk mengetahui
tentang 'mengapa anaknya selama ini
selalu minta bola hitam bola
putih'


'Nak, maafkan papamu kerana selama ini papa selalu
sibuk...
sehingga kamu
sering
kesepian..maafkan papa, nak. Papa tak berkesempatan
untuk menjadi ayah yang
baik.'

Anaknya menjawab dalam keadaan
lemah,'tak mengapa papa, saya faham.. Cuma
saya kecewa disebabkan papa
ada
kemewahan, papa belikan saya macam2.... saya cuma
minta bola hitam
dan
bola putih je kan ?'

Si bapa rasa timing jawapan untuk
persoalannya sudah tepat.., 'KENAPA KAMU
SELALU MINTA BOLA HITAM &
BOLA
PUTIH ANAKKU... ADA APA DENGAN BOLA2 ITU SEHINGGA
IANYA BEGITU
BERERTI
BUATMU?'

(anda semua pun ingin tahu kan
...?)

Si anak menjawab dengan nada terputus putus
kerana sudah tidak dapat
bertahan dan
masanya sudah hampir
tiba....

'sebabnya ....saya.. saya...
saya....'

*hep* Kepalanya perlahan lahan rebah dan hembusan
nafasnya hilang. Si anak
sudah meninggal sebelum
sempat memberitau bapanya
tentang bola hitam & bola putih.

Tengok, si bapa yang selalu hidup
bersama anaknya pun tak tau...apalagi aku
yang cuma bercerita, lagi la tak
tau ape ape. MACAMMANA NI? Kecewa jugak
nih.
Isk!Isk! Isk!........ ..Rasa
nak tumbuk je perut orang yang mula-mula
forward kat
aku.

P/S :
Sorry aarr sebab forward ni kat korang. Ye
lah...Takkan nak jadi
korban
sorang-sorang je kan ... ekekeke... !!!

Futsal II











LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...