Click Here

Followers

BLOG

Alert (14) Announcment (15) Blogger (8) Cerita Lawak (25) events (2) Fakta Number (16) Girls (4) Gosip (2) Huhu (6) Info (23) Internet n komputer (14) Kids (3) On Cinta (13) Pengetahuan Am (12) Renungan (59) Solat (7) Tips (16)

Melaka Tour..

Trip to Melaka..
Masa ni aku bawa alex ngan sorang lgi budak ikram jejalan melaka..
Walau jauh..
tp kitorang enjoy ar jgk ritu...
Byk tempat yg aku sdn belum aku pergi pun.. kitorang redah jgk ritu ..
jauh perjalanan luas permandangan...



Skrg ni korang kat perigi hang tuah..
hoho aku jumpa tempat ni ngan tak sengaja sebenar...
saje jerk nak try jalan baru..
tetiba..
ternampak signboard ke telaga hang tuah ni ..
so pe lagi ... hik hik



Kat sini de kisah lucu..
asalnya aku ingat umah ni .. rumah tok pelancong..
mane tak nye.. cantik n clasik semcam jerk ..
so kitorang posing le kat sini..
last² de org jenguk kot tingkap umah ni .. n cakap
"eh bang! de orang tangkap gamba kat umah kita.."
malu beb..



Gambar ni berlatar belakangkan pintu gerbang air keruh ..
saje jerk landing kat tgh² jalan ni nak ambik gambo kenangan..



Kat sini nama Taman Mini Malaysia..
Aku sendiri tak pernah datang ke tempat ni sendiri..
masa kecik² dulu pernah le jgk .. Tiket masuk dia masuk nye mahal le jgk ..
huhu



Muzium Lebah.. kat sini aku sendiri pun belum pernah sampai..
Kl sape² nak makan madu free.. dtg le kat sini ..
Dr madu tok bebudak.. hingga le ke madu org tua yg sakit urat..
Makan selagi org tak marah .. hehe



Ni Dataran air keruh.. kebetulan masa tu .. de funtion n pertandingan paintball..
so lepak le kat sini..
berlatar belakangkan sound beruk² n binatang kat zoo..



best award pic



aik....ni gadis2 dari mane lak nh....
ntuk makluman korg, ni adalah pengunjung yang gemar datang ke booth bonda masa pameran kenegaraan dimana diorg ni la..yang abiskan adiah2 kitorg walaupun puzzle yang diorg selesaikan tu salah...he3...
tp kitorg ni baik hati so bagi jer la pape yang patut....


ni kitorg bergambar secara kacak sket cz masa ni kitorg ader present pembuatan dimana lec kitorg,en syazarel tu nk yang perfect giler nyer present n report....
keputusan nya group jakpar n zulazri kna kutuk,group aina ader yang nangeh cz xleh jawab soklan,group madey pow tayar mtor saper ntah....
n naper group komeng dapat markah tinggi sedangkan report diorg nipis je.....
nasib kot...ha3



gambar ni masa kitorg wt bbq kt padang golf....
menu utama time tu adalah ayam yang dibakar hangus, kerang yang alek n melvin xleh makan...
ha3...
bihun n sosej yang jakpar makan secara mentah2..huhuhu...
try korg tgk posisi kron,dia tengah happy tu..
seronok gak r cz last acara cerap kena simbah ngan air keramat....



ni lak kitorg main futsal pas g rumah tebuka sheeda....
makcik tengah yang pakai tudung tu coach kitorg....d
io slalu bawakk kitorg training ngan skuad MU n skuad skolah rendah air hitam...
ha3...
pape hal,trimas a lot 2 coach kitorg tu cz training giler2
kitorg sehinggakan team ni dapat team terbaik spanjang tahun....



aku paling suka tengok pic ni cz ader sentimantal value....
tengok r gaban ngan panjang tu...reswan n blek pn...
rata2 time nh heppy xhengat donia..time ni kitorg wt pertandingan bot paling cantik tanpa sebarang tenggelam....
dan d pahamkan bot group aina disqualified
cz group diorg guna pelampung ntuk material bot tu...ha3

Maattaufik wannajah fil imtihan akhir =)


Bismillahirrahmanirrahim...
dengan berkat rahmat setiap huruf dan namaMu yang sempurna
Ya Allah..berikanlah aku kesempatan waktu untuk memohon dariMu..
Anugerahkan aku kejayaan dalam peperiksaan finalku ini..
Anugerahkan kejayaan buat semua sahabat-sahabatku..
Ya Allah..
janganlah ada di antara kami yang sedih sendirian dan juga kepadaku..
andai tertulis di Loh Mahfuz akan kegagalanku maka ubahlah menjadi kejayaan.
Engkau yang Maha Agung,
mudah-mudahan A untuk semua subjek
jadi milik kami Ya Allah..Tuhan sekalian Alam..
Ameen.

BbQ


































Preparation Of BbQ

































LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...