Click Here

Followers

BLOG

Alert (14) Announcment (15) Blogger (8) Cerita Lawak (25) events (2) Fakta Number (16) Girls (4) Gosip (2) Huhu (6) Info (23) Internet n komputer (14) Kids (3) On Cinta (13) Pengetahuan Am (12) Renungan (59) Solat (7) Tips (16)

baju jom balik raya 2009



Baju t-shirt ini adalah sempena untuk dijadikan t-shirt rasmi untuk kelas 4BDD yang akan pulang raya pada tahun ini.Kepada sesiapa yang berminat untuk memiliki baju tersebut,bolehlah berurusan dengan SHAHRUL-017-7046883.Sebarang pertanyaan tentang design dan saiz,sila dail nombor yang tertera di atas.
Harap maklum.

cdgn : Konvoi Balik Raya 2009 akan ditukar kpd Jom Balik Raya 2009

10 kereta termahal di dunia 2009 – 2010

Tahukah anda, kereta apa yang termahal di dunia? Pada tahun 1987 mobil Bugatti Royale Kellner Coupe tahun 1931 terjual seharga $ 8.700.000. Tetapi kereta ini tidak termasuk ke dalam daftar ini karena tidak tersedia di pasar saat ini. Hal ini pasti sulit untuk anda bayangkan, bagaimana seseorang yang menghabiskan 8 Juta dolar hanya untuk membeli sebuah mobil dan tidak dimanfaatkan untuk hal-hal lain yang lebih produktif. Namun jika anda memiliki wang dan kesempatan anda pasti hanya akan menggunakan wang tersebut sebahagian kecil saja untuk membeli beberapa kereta untuk ditempatkan di dalam garaj. Berikut ini adalah 10 kereta paling mahal di dunia yang diproduksi di pasaran :

1. Bugatti Veyron $ 1.700.000.
Bugatti Veyron
2. Lamborghini Reventon $ 1.600.000.
lamborghini-reventon
3. McLaren F1 $970,000.
mclaren-f1
4. Ferrari Enzo $670,000.
ferrari-enzo
5. Pagani Zonda C12 F $667,321.
pagani_zonda
6. SSC Ultimate Aero $654,400.
ssc_ultimate_aero
7. Saleen S7 Twin Turbo $555,000.
saleen-s7-twin-turbo-white
8. Koenigsegg CCX $545,568.
2006-koenigsegg-ccx-rear-and-side-grey
9. Mercedes Benz SLR McLaren Roadster $495,000.
mercedes-benz-slr-mclaren-roadster
10. Porsche Carrera GT $440,000.
porsche-carrera-gt

Tutorial Tambah Icon Facebook pada Blogger

Secara garis besar Social Bookmark adalah tempat berbagi sesuatu kepada orang lain atau menempatkan tautan/link kita agar dapat dibaca orang lain. Hal ini dapat meningkatkan traffic ke situs kita yang artinya membantu untuk memasarkan situs yang kita miliki. Apabila kita mempunyai artikel yang bermanfaat bagi orang lain tentu saja akan membuat orang itu kembali ke situs kita dengan sedirinya. Dengan semakin banyak kita menempatkan artikel kita di social bookmark maka diharapkan akan semakin banyak orang yang membaca atau mengenal situs kita. Dalam tutorial kali ini saya akan membahas cara memasang social bookmark pada blogger.
langkah-langkahnya adalah sebagai berikut :
1. Dari menu “Dashboard” masuk ke menu “layout”
2. Kemudian “Edit HTML” jangan lupa centang tanda pada “Expand Widget Templates”
3. Dengan Ctrl+F Cari kode :
4. Paste kode dibawah ini tepat dibawah

Add To Google BookmarksStumble ThisFav This With TechnoratiAdd To 
Del.icio.usDigg 
ThisAdd To RedditTwit ThisAdd To FacebookAdd To Yahoo


setelah itu simpan dan selesai

Font Baru Di Blogger

Gambar Hiasan

Buat rakan-rakan blogger yang mempunya gaya sendiri dalam segala hal termasuk design blogger. Saya yakin informasi ini sangat ditunggu untuk blogger. Beberapa waktu lalu team blogger mengumumkan kalau blogger sudah menambahkan sedikitnya 40 jenis font baru blogger, untuk melihat beberapa jenis font tersebut klik google font directory.

Kita mempunyai lebih banyak pilihan untuk digunakan dalam template blogger, sehingga kita boleh mendapatkan desain dan jenis huruf yang paling sesuai dengan selera kita.

Untuk melihat atau mengganti jenis font untuk blog, silahkan ikut langkah-langkah berikut :

Langkah 1
-Login di http://draft.blogger.com
-Klik Design -> Template Designer -> Advanced

Pilihan font juga tersedia untuk font Greek atau Handwriting.

Facebook Share Button


Hari ini kita akan belajar bagaimana menambah Facebook Share Button di blogger/ blogspot .
Butang ini akan membantu pengunjung anda untuk berkongsi cerita di facebook.

Langkah 1

Pertama Pilih yang mana anda ingin dibawah ini.

Facebook share button style 1



Auto Post dari blog ke Fan page facebook

Ini amat penting bagi semua blogger untuk memudahkan rakan facebook anda mengetahui info terbaru tentang blog anda.
Ini Blog saya
http://www.facebook.com/pages/edit/?id=128402437187176#!/pages/Jeritan-Blog/128402437187176


Pertama sekali anda perlu gunakan application ini
http://apps.facebook.com/blognetworks/index.php
Jangan lupa sahkan blog anda dulu.

Kedua selepas anda install anda perlu feed settings


Dan pilih mana fan yang anda ingin auto postkan


Dan klik Tambah NetworkedBlogs


Selepas itu anda perlu pergi tempat tadi klik yes.


Selain fan page anda juga boleh auto post di facebook anda dan twitter

Tip Register Blogger

Ada ramai lagi yang masih tidak tahu lagi bagaimana untuk register.Sila ikut tutorial dibawah

Pertama
sekali anda perlu pergi ke laman web blogger http://www.blogger.com

Kedua anda perlu tekan butang "create a blog"



Ketiga anda perlu isi maklumat dengan lengkap.


Keempat anda perlu letak nama blog dan link blog


Kelima pilih templates yang sesuai di mata anda


Terakhir anda boleh post blog anda

Sukan Paintball






TERUJA sangat bila dapat main2 ngan benda ni.. mana x nye kan, dari dulu lagi mengidam nak pegang benda ni.. tp yg paling best.. n buat aku lg teruja sangat bila dapat masuk dlm "medan perang" time diorang bertempur tu untuk ambil gambar. Terasa mcam duta malaysia ke iraq la pulak..

BACALAH YASSIN

RASULULLAH s.a.w telah bersabda yang bermaksud:
"Bacalah surah Yassin kerana ia mengandungi keberkatan", iaitu:


1. Apabila orang lapar membaca surah Yaasin, ia boleh menjadi kenyang.
2. Jika orang tiada pakaian boleh mendapat pakaian.
3. Jika orang belum berkahwin akan mendapat jodoh.
4. Jika dalam ketakutan boleh hilang perasaan takut.
5. Jika terpenjara akan dibebaskan.
6. Jika musafir membacanya, akan mendapat kesenangan apa yang dilihatnya.
7. Jika tersesat boleh sampai ke tempat yang ditujuinya...
8.. Jika dibacakan kepada orang yang telah meninggal dunia, Allah meringankan siksanya..
9. Jika orang yang dahaga membacanya, hilang rasa hausnya.
10. Jika dibacakan kepada orang yang sakit, terhindar daripada penyakitnya..
11. Rasulullah s.a.w bersabda: "Sesungguhnya setiap sesuatu mempunyai hati dan hati al-Quran itu ialah Yassin. Sesiapa membaca surah Yassin,nescaya Allah menuliskan pahalanya seperti pahala membaca al-Quran sebanyak 10 kali.
12. Sabda Rasulullah s.a.w lagi, "Apabila datang ajal orang yang suka membaca surah Yassin pada setiap hari, turunlah beberapa malaikat berbaris bersama Malaikat Maut. Mereka berdoa dan meminta dosanya diampunkan Allah, menyaksikan ketika mayatnya dimandikan dan turut menyembahyangkan jenazahnya".
13. Malaikat Maut tidak mahu memaksa mencabut nyawa orang yang suka membaca Yaasin sehingga datang Malaikat Redwan dari syurga membawa minuman untuknya. Ketika dia meminumnya alangkah nikmat perasaannya dan dimasukkan ke dalam kubur dengan rasa bahagia dan tidak merasa sakit ketika nyawanya diambil.
14. Rasulullah s.a.w bersabda selanjutnya: "Sesiapa bersembahyang sunat dua rakaat pada malam Jumaat, dibaca pada rakaat pertama surah Yaasin dan rakaat kedua Tabaroka. Allah jadikan setiap huruf cahaya di hadapannya pada hari kemudian dan dia akan menerima suratan amalannya di tangan kanan dan diberi kesempatan membela 70 orang daripada ahli rumahnya tetapi sesiapa yang meragui keterangan ini, dia adalah orang-orang yang munafik.

Name Means

"There is one happiness in life, to love and be loved"

Instructions:
What you do is find out what each letter of your name
means.


Then connect all the meanings and it describes YOU. (Its TRUE !!)
(Isn't it GREAT !!)

PS : If you have double or triple letters, just count the meaning
once.


For Example : A S Y R A F

A You can be very quiet when you have something on your mind.

S You are very broad-minded.

Y You cause a lot of trouble.

R You are a social butterfly..

F Everyone loves you


A You can be very quiet when you have something on your mind.

B You are always cautious when it comes to meeting new people.

C You definitely have a partier side in you, don't be shy to show it.

D You have trouble trusting people.

E You are a very exciting person.

F Everyone loves you.

G You have excellent ways of viewing people.

H You are not judgmental.

I You are always smiling and making others smile.

J Jealously

K You like to try new things.

L Love is something you deeply believe in.

M Success comes easily to you.

N You like to work, but you always want a break.

O You are very open-minded.

P You are very friendly and understanding.

Q You are a hypocrite.

R You are a social butterfly.

S You are very broad-minded.

T You have an attitude, a big one.

U You feel like you have to equal up to people's standards.

V You have a very good physique and looks.

W You like your privacy.

X You never let people tell you what to do.

Y You cause a lot of trouble.

Z You're always fighting with someone

Wanita Cantik yg suka Menangis...

Wanita Cantik yg suka Menangis...

Seorang anak laki-laki kecil bertanya kepada ibunya
'Mengapa engkau menangis?'

'Kerana aku seorang wanita', kata sang ibu kepadanya.

'Aku tidak mengerti', kata anak itu.

Ibunya hanya memeluknya dan berkata, 'Dan kau tak akan pernah mengerti'

Kemudian anak laki-laki itu bertanya kepada ayahnya,
'Mengapa ibu suka menangis tanpa alasan?'

'Semua wanita menangis tanpa alasan', hanya itu yang dapat dikatakan oleh ayahnya.

Anak laki-laki kecil itu pun lalu membesar menjadi seorang laki-laki dewasa, tetap ingin tahu mengapa wanita menangis.

Akhirnya ia menghubungi Tuhan, dan ia bertanya,
'Tuhan, mengapa wanita begitu mudah menangis?'


Allah berfirman:

'Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan '
'Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya '
'Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh '
'Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya '
'Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya '
'Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu'
'Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan.
Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan.'

*****
Ketahuilah:-

Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya.

Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya...

..tempat dimana cinta itu ada.'

Kepada kaum lelaki,
sedar dan ingatlah akan
kecantikan wanita mereka yang azali..
bukan pada kecantikan luaran semata-mata

Selami lah hati wanita mu dan

ingatlah...

Setiap Wanita itu Cantik.

An amazing Love Story

He met her on a party. She was so outstanding, many guys chasing after her, while he so normal, nobody paid attention to him. At the end of the party, he invited her to have coffee with him, she was surprised, but due to being polite, she promised.

They sat in a nice coffee shop, he was too nervous to say anything, she felt uncomfortable, she thought, please, let me go home.... suddenly he asked the waiter. 'would you please give me some salt? I'd like to put it in my coffee.'

Everybody stared at him, so strange! His face turned red, but still, he put the salt in his coffee and drank it.

She asked him curiously; why you have this hobby? He replied: 'when I was a little boy, I was living near the sea, I like playing in the sea, I could feel the taste of the sea, just like the taste of the salty coffee. Now every time I have the salty coffee, I always think of my childhood, think of my hometown, I miss my hometown so much, I miss my parents who are still living there'.

While saying that tears filled his eyes. She was deeply touched.

That's his true feeling, from the bottom of his heart. A man who can tell out his homesickness, he must be a man who loves home, cares about home, has responsibility of home.

Then she also started to speak, spoke about her faraway hometown, her childhood, her family. That was a really nice talk, also a beautiful beginning of their story.

They continued to date. She found that actually he was a man who meets all her demands; he had tolerance, was kind hearted, warm, careful.

He was such a good person but she almost missed him! Thanks to his salty coffee!

Then the story was just like every beautiful love story , the princess married to the prince, then they were living the happy life... And, every time she made coffee for him, she put some salt in the coffee e, as she knew that's the way he liked it.
After 40 years, he passed away, left her a letter which said:
'My dearest, please forgive me, forgive my whole life lie. This was the only lie I said to you---the salty coffee. Remember the first time we dated? I was so nervous at that time, actually I wanted some sugar, but I said salt It was hard for me to change so I just went ahead.I never thought that could be the start of our communication! I tried to tell you the truth many times in my life, but I was too afraid to do that, as I have promised not to lie to you for anything..
Now I'm dying, I afraid of nothing so I tell you the truth: I don't like the salty coffee, what a strange bad taste.. But I have had the salty coffee for my whole life!
Since I knew you, I never feel sorry for anything I do for you. Having you with me is my biggest happiness for my whole life. If I can live for the second time, still want to know you and have you for my whole life,even though I have to drink the salty coffee again'.

Her tears made the letter totally wet.
Someday, someone asked her: what's the taste of salty coffee?
It's sweet. She replied.


Love is not 2 forget but 2 forgive, not 2 c but 2 understand, not 2 hear but 2 listen, not 2 let go but 2 HOLD ON !!!!

Don't ever leave the one you love for the one you like, because the one you like will leave you for the one they love.

Find a guy, who calls you beautiful instead of hot.
Who calls you back when you hang up on him.
Who will stay awake just to watch you sleep.
Wait for the guy who kisses your forehead.
Who wants to show you off to the world when you are in your sweats.
Who holds your hand in front of his friends.
Wait for the one who is constantly reminding you of how much he cares about you and how lucky he is to have you.
Wait for the one who turns to his friends and says, '...that's her.'

welcome back!!!


kepada kengkawan...selamat kembali..aku sebenarnye malas gak nak balik..tp mengenangkan aku ni student..yang hdop dgn buku,assignment,kelas,research,lab report,pointer terpaksa lah kembali untuk meneruskan perjalanan hidop aku..ntahla..bile la nak abes...........

Jom Balik Raya..



Sebelum ni.. aku tak excited pun pasal nak raya.. baju raya pun aku tak fikir, seluar pun tak jgk.. cuma aku da beli tiket je. tu pun nek bas UTHM, pesal smua tiket bas express da habis suda.. haha tp bila countdown seminggi lg nak raya, semua adik² da ada kat kg.. aku pulak jd excited.. tak dah nak menjejakkan kaki kat kG.. tak saba dah nak men mercun , men bunga api depan umah bersama² adik..

So, sebelum aku melangkah pulang.. aku ambil kesempatan ni.. pohon seribu kemaafan jikalau ade tersalah bhasa, tergurau perasaan.. n terkecil hati.. smoga kita sama² O - O, huhu..

Kepada mat² konvoi tu.. leklok atas moto.. jaga perasaan .. jgn nak ciluk je memanjang.. huhu kl terserempak aku di tgh jalan.. ajak la aku ketepi jalan.. nanti bleh aku minta duit raya.. hoho..

kepada yg nek kapal.. raya² jgk.. lepas raya tu . ingat la aku jgk ek.. nanti bawa le dtg pape utk aku.. hehe yg ikhlas.. hoho

kad sebagai pengganti diri


esok aku nak balik..td pas aku setelkan finite element aku...terasa plak nak post korang sesuatu..aku pon cri idea..pastu pepelahan aku cr gambar berkaitan ngan idea aku..mata aku da nak tido da..tp aku tahan je sebab nak sahor..aku da bungkos lauk kat makjah..sempat gak aku sembang ngan paklong...boleh tahan aje...hehehe..bdak2 antu ni nak ajak tgk bola..padahal esok dia xtau yang el syayeb nak salam sorang2..salam vibrate katenye..kalo xdtg abes la.mau kena petik pastu minus billion plak tu...mggu ni kena gak dtg walopon tido kat blakang..hehe..ni aku ade kad raye untuk korang..sebelom aku start motor..sebelom aku bungkos kerepek kat jehan..sebelom aku nak lepak2 kat mapley tgk bola..sebelom aku nak try motor kat highway malam esok..sebelom aku sarung baju JOM BALIK RAYA,hehehe...sebelom ape lagi ek...emm sebelom pape pon berlaku..aku nak bagi kad raya kat korang..nah hamek...selamat hari raya dari aku..jumpa pas raya aku tau ade duit raye..klo xde aku gigit telinga korang..hehhe.mane yg drive tu..hati2..jnj smpai ngan selamat..nak raya ni beb...ok lea..gua nak gerak tgk bola..

kad raya untuk semua


sebelum pulang ke kampung, aku nak ucapkan selamat menyambut hari raya..ikhlas dari aku..muhd fared...kepada kengkawan..kalo balik naek motor or kereta,pandu dgn berhemah..anda mampu mengubahnye..jgn jdkan raya tahun ini sia2,pandu dengan sepenoh hati,agar kepulangan yg dinanti lebih bermakne..xsabar rasanye nak balik..otak aku ni da mengong da..da xpikir nak buat lab finite..hahaha...ni aku ade selitkan kad raya untuk korang..nak bagi pakai yg real, bajet xcukop..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...