Click Here

Followers

BLOG

Alert (14) Announcment (15) Blogger (8) Cerita Lawak (25) events (2) Fakta Number (16) Girls (4) Gosip (2) Huhu (6) Info (23) Internet n komputer (14) Kids (3) On Cinta (13) Pengetahuan Am (12) Renungan (59) Solat (7) Tips (16)

WAKTU BERBUKA PUASA 2011




Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Negeri-Negeri Seluruh Malaysia Tahun 1432H/2011M


BIL

NEGERI 

ZON

1   
MELAKA
2
JOHOR



3
PERAK






4  
SARAWAK







5
SABAH








6
TERENGGANU



7
KELANTAN

8
SELANGOR

9
PAHANG





10
WILAYAH PERSEKUTUAN

11
WILAYAH PERSEKUTUAN

12
PERLIS
13
NEGERI SEMBILAN 

14
KEDAH





15
PULAU PINANG

** Sumber: Pengurusan Fatwa, Jakim


* Tertakluk Kepada Pengisytiharan Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja
Malaysia
** Tarikh Melihat Anak Bulan Syawal Tertakluk Kepada Pengisytiharan
Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Malaysia
* Tertakluk Kepada Pengisytiharan Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja
Malaysia
** Tarikh Melihat Anak Bulan Syawal Tertakluk Kepada Pengisytiharan
Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Malayu


GIRL : AYAT TERSEMBUNYI ...

Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!

Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.

Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.

Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi...
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.

Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla...
Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you la... Rasa macam nak jadi awek you je.

Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban.Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.

Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.

Kalau perempuan kata:
Ini motor abang ker?
Makna tersembunyi:

- kereta abang kene tarik ke...?
- MOTOR KAPCAI BURUK ADA HATI NAK BAWAK AKU. KALAU SUPERBIKE KE OK LAH.
- "ko gile nak suruh aku naik moto ni???!

MOOD VS HUBUNGAN SEKS

Seorang professor pakar kajian tentang tabiat manusia telah mengadakan satu seminar di sebuah dewan yang di hadiri oleh lima puluh pasangan suami isteri bermasaalah yang masing-masing berumur dalam lingkungan 40 tahun keatas.

Didalam membentangkan kertas-kerjanya Si professor menerangkan bahawa “mood” seharian sesaorang itu banyak bergantung pada kekerapan mereka melakukan hubungan seks suami isteri.

Contohnya:

1. Hubungan seks setiap hari ataupun sekurang-kurangnya 4 hari dalam seminggu.

Air muka seorang lelaki akan nampak selalu ceria, peramah dan senang ketawa.

2. Jika hubungan seks dilakukan sekali dalam seminggu.

Selalunya nampak ceria dan senanghati pada hari yang tertentu. Kebanyakan hari yang dilalui dengan berwajah serious.

3. Jika hubungan seks dilakukan sekali atau dua kali dalam sebulan.

Jangan cuba-cuba bawak bergurau dengan orang seperti ini kerana silap hari bulan penumbuk atau penampar akan singgah ke muka kita.

4. Jika hubungan seks dilakukan sekali atau dua kali dalam setahun.

Orang sebegini ada teruk sikit. Raut muka murung semanjang. Kalau dia ketawa pun mungkin hari itu dia kena loteri.

Professor itu cuba buktikan kesahihan kajiannya ini dengan bertanyakan soalan pada salah satu para peserta lelaki.
“ Saudara yang duduk di kerusi no 5 barisan dua sila berdiri sebentar.” Katanya. “Berapa kerapkah saudara lakukan dalam seminggu?”

“Oh, saya tidak selalu. Dalam sebulan mungkin enam atau tujuh kali saja sebab kami berdua terlalu sibuk dengan urusan perniagaan kami jadi tak ada masa langsung untuk bermesra”, kata peserta itu sambil menjeling pada isterinya yang duduk di barisan kumpulan wanita.
Setiap peserta tersenyum simpul sambil menepuk tangan pada jawapan lelaki itu.

“Jadi betulkah tanggapan saya yang saudara ini dalan kategori nombor dua?”

“Ya, keterangan tuan saya setuju”. Jawabnya sambil duduk semula.

Kemudian professor itu mengajukan soalan pada sesiapa yang sukarela membuat pengakuan yang mereka berhubungan seks dalam kategori 4.

“Saya, saya..” teriak seorang lelaki yang berumur 50 puluhan yang duduk di barisan belakang berdiri sambil berlonjak-lonjak keriangan.

“Terimakasih. Adakah anda terlalu jarang-jarang berhubungan seks dengan isteri anda?”

“Iya.. betul tu… Setahun kami lakukan hanya sekali aja.” Katanya dengan girang.

Para peserta yang lain jadi tertawa dengan telatah lelaki itu.

“Tapi anda kelihatan nampaknya terlalu suka hati. Tidak seperti yang saya jangkakan yang anda tentunya kelihatan sedih. Kenapa agaknya?” Tanya professor itu dengan malu sebab kali ini jangkaannya meleset dan para peserta mungkin tidak mempercayainya lagi.

“Ye..ye…Tentu sekalilah tuan. Sebab saat yang indah itu adalah “MALAM INI ! “ Katanya sambil memerhatikan isterinya yang duduk jauh di barisan tengah bahagian wanita.

“Ooohh…patutlah..” Professor itu tersenyum simpul.

Satu dewan gegak gempita dengan hilai ketawa kesemua para peserta yang hadir.

PASAL GILA AKAL


 Ada 3 org sahabat baik tinggal di sebuah kampong nama depa sorang gila sorang akal dan sorang lagi pasal..

Nak dijadikan cerita satu hari si akal ni ajak la kawan2 baik dia ni pi jalan2 kat bandar biasala depa ni asyik duk terperap ja kat kampong boring gak..

So depa pun pi la ke Bandar dengan mengenakan baju raya taun lepas sebab tu ja baju yang depa ada pun dan berjalan la depa ni ngan muka yang hepi go lucky menuju ke bandar..

Sampai ja di Bandar depa amatlah kagum dengan kemajuan Bandar tersebut dengan bangunan2 yang tinggi kat bandar.

Tengah2 depa ni dok syok jalan si akal ngan si gila x perasan yang si pasal ni dah terpisah daripada depa sampai la satu ketika si gila baru terperasan dia pun Tanya kat akal.. “ woi akal hang Nampak pasal x? ” akal pun menjawab “taktau la tadi dia dok elok ja jln2 ngan kita tau2 ja dh hilang aku rasa dia pi jamban kot ”

lalu pergilah depa berdua mencari sahabat baik depa si pasal di setiap tandas awam yang ada di Bandar termasuklah di kedai2 mamak dan yang sewaktu dengannya.

Setelah berjam2 mencari mereka tak juga jumpa si pasal ni dan si gila pun bagi la satu idea yang paling bernas pernah dia bagi seumur hidup dia. Gila pun cakap kat akal “ apa kata kita pi report kat balai polis ja? “ lantas akal menjawab “btol3 tp hg la report aku xpandai nk cakap ngan polis “

Berangkatlah depa berdua ke balai polis berhampiran dan sesampainya depa di sana si gila pun masuk ke dalam dengan muka penuh kagum dan si akal pun hanya tunggu di luar.

sampai di kaunter bermulalah perbualan antara si gila dan en. Polis itu :

En. Polis : “boleh saya bantu encik??”
Gila : “boleh2 saya nak cari pasal..”
En. Polis : “encik jangan main2 encik tau tak encik kat mana ni??”
Gila : “la sy tau la sy kat balai polis sebab tu saya datang sini nak cari pasal”
En. Polis : dengan muka yang agak bengang , “encik jgn main2 encik ni gila ke apa?
Gila : “ye sy mmg gila.”
En. Polis : sambil mengerut dahi “ akal ada??”
Gila : akal ada kat luar..
En. Polis : ???????????????

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...