Click Here

Followers

BLOG

Alert (14) Announcment (15) Blogger (8) Cerita Lawak (25) events (2) Fakta Number (16) Girls (4) Gosip (2) Huhu (6) Info (23) Internet n komputer (14) Kids (3) On Cinta (13) Pengetahuan Am (12) Renungan (59) Solat (7) Tips (16)

Soalan Sukar Di Jawab

Kenapa Tarzan tidak mempunyai jambang?

Kenapa juruterbang Kamikaze memakai topi keledar?

Kita tahu kelajuan cahaya, apakah kelajuan kegelapan?

Kenapa ada istilah ‘tidur seperti bayi’ sedangkan bayi akan terjaga setiap 2 jam?

Kenapa pembakar roti di’rumah kita mempunyai setting untuk suhu yang tinggi sehingga mampu menghanguskan roti?

Kenapa lampu peti ais hanya ada dalam ruang sejuk, bukan ruang sejuk beku?

Kenapa irama lagu A,B,C,D,E,F,G… dan Twinkle, Twinkle Little Star sama?

Kenapa kita sering menekan butang lif lebih dari sekali?

Kenapa kita tekan butang remote lebih kuat walaupun kita tahu bateri hampir habis?

Kenapa anda mula berfikir untuk 9 soalan di’atas yang tidak sesekali membawa apa-apa perubahan?

1 comment:

chapping said...

1.sebab pelakon tarzan selalu tukar2 org..xsmpat nk tumbuh pnjang..

2.sebab pakai helmet tu polisi syarikat kapal terbang dorg..

3.sebab kegelapan mmg wujud..so org terlupe nk kire..mgkin same ngn cahaye..

4.sebab tido smbil isap ibu jari..tu yg kuar istilah tidur cam bayi..

5.sebab pemanas tak dapat diset thap kepanasan..cume akan putus bile da overload..pastu nk bakar roti je..ngade2 nak set2 lak..hahah

6.sebab org ske tbgun malam mnum air yg disimpan kt ruang sejuk..perlu de lampu..takde sape nk buka ruang sejuk beku mlm2 bute..

7.sebab komposer die org yg same..wat lagu untuk anak die kot..hahaah..

8.sebab mentality kite ckap..klu tekan byk kali..lagi cepat die detect n cpat smpai..padahal same jer..

9.sebab remote tu dah nk rosak..yela..bateri pon dah nk abes..mesti da lme beli..hahha..

10.sebab kite msuk uthm..kne berfikir lebih wlupon kite xde kuasa utk tukar pape..hahaha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...